Auktorisoitu Tilitoimisto Tietokauha

Ajankohtaisia rahoitus- ja avustusmahdollisuuksia

Koronakriisi koettelee nyt monien yritysten taloutta ja maksukykyä. Oman pankin tai muiden rahoittajatahojen lisäksi yritys voi saada rahoitusta esim. ELY-keskukselta, Business Finlandilta tai omasta kunnasta. Kokosimme tähän ajankohtaisia rahoitus- ja avustusmahdollisuuksia.

Yksinyrittäjä

Yksinyrittäjä voi hakea kunnalta tukea koronaviruksen aiheuttamasta kriisitilanteesta selviämiseen. Tuen suuruus on 2000 euroa ja sitä käytetään yksinyrittäjän maksuvalmiuden yläpitämiseen. Haku pyritään avaamaan mahdollisimman pian, viimeistään kahden viikon kuluessa. Kunnat tiedottavat haun aukeamisesta.

Yksinyrittäjä voi hakea myös tulossa olevaa laajennettua yrittäjän työttömyyskorvausta toimintatuen rinnalla.

Lisätietoa yksinyrittäjän tukimuodoista

Pienyritykset

1-5 henkilöä työllistävät pienyritykset sekä yli viisi henkilöä työllistävät toiminimiyrittäjät voivat hakea ELY-keskukselta kehittämisavustusta

  1. tilanneanalyysin tekemiseen (avustus max 10 te) tai
  2. kehittämistoimenpiteisiin (avustus max 100 te).

Avustus on tarkoitettu yrityksille, joille koronavirus on aiheuttanut tilapäisiä markkina- ja tuotantohäiriöitä, ja jotka pyrkivät uudistumaan ja vahvistamaan osaamistaan. Avustuksen määrä on enintään 80 % hyväksyttävistä kustannuksista, ja avustuksesta 70 % voidaan maksaa ennakkona.

Lisätietoa ELY-keskuksen avustuksesta

PK-yritykset

6-250 henkilöä työllistävät yritykset voivat hakea Business Finlandilta

  1. esiselvitysrahoitusta (avustus max 10 te) tai
  2. kehittämisrahoitusta (avustus max 100 te) liiketoiminnan häiriötilanteisiin.

Esiselvitysrahoituksen avulla voi selvittää ja suunnitella uusia liiketoimia, korvaavia alihankintaketjuja sekä tuotannon organisoimista koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen. Kehittämisrahoitusta voi hakea tuotteisiin tai tuotantoon liittyvien uusien ratkaisujen toteuttamiseen. Avustuksen määrä on enintään 80 % hyväksyttävistä kustannuksista, ja avustuksesta 70 % voidaan maksaa ennakkona.

Lisätietoja Business Finlandin häiriötilannerahoituksesta

Apua hakemusten laatimiseen

Tietokauhan asiantuntijat auttavat asiakkaitaan tarvittaessa hakemusten laatimisessa. Ole tällöin yhteydessä omaan palvelupäällikkösi.